Trusele de testare a micotoxinelor de la EnviroLogix sunt concepute pentru a oferi rezultate precise la fața locului, eliminând costul și întârzierea trimiterii mostrelor de cereale pentru testare. Rezultatele cantitative ale testelor de micotoxine sunt obținute folosind sistemul EnviroLogix QuickScan. QuickScan este un sistem de cuantificare și trasabilitate care combină tehnologia imaginilor digitale cu procesarea matematică avansată. Utilizând o platformă computerizată standard, QuickScan oferă rezultate rapide, obiective și cantitative pentru o varietate de kituri de testare pentru OMG și micotoxine.
Următoarea generație în tehnologia de testare a micotoxinelor este noua linie de produse TotalTox. Folosind platforma de citire QuickScan, TotalTox este răspunsul complet la toate nevoile dumneavoastră de testare a micotoxinelor. Această suită cuprinzătoare de instrumente pentru analiza cerealelor și arhivarea și recuperarea datelor include primul și singurul pieptene de micotoxine din industrie. TotalTox este proiectat pentru a optimiza productivitatea muncii, oferind în același timp o gamă de detecție extinsă. Este soluția totală pentru evaluarea precisă a nivelurilor de toxicitate ale cerealelor, menținându-le în mișcare la viteză maximă.
CE SUNT AFLATOXINELE?
Aflatoxinele sunt metaboliți toxici produși de anumite ciuperci care se găsesc pe culturile agricole, cum ar fi grâul, cerealele, porumbul, arahidele, semințele de bumbac, nucile, fructele uscate și unele condimente, cum ar fi ardeiul iute și boia de ardei.
Laptele și produsele lactate pot fi, de asemenea, contaminate atunci când animalele rumegătoare consumă furaje contaminate cu aflatoxine. Deși sunt cele mai răspândite în regiunile calde și umede ale lumii, ciupercile producătoare de aflatoxine pot contamina culturile pe câmp, la recoltare și în timpul depozitării, făcându-le una dintre micotoxinele cele mai răspândite și periculoase. Se găsesc frecvent în sol, fân și vegetație în descompunere, principalele ciuperci care produc aflatoxine sunt Aspergillus flavus și Aspergillus parasiticus. Există diferiți metaboliți ai aflatoxinei, inclusiv B1, B2, G1, G2, M1 și M2.
Aflatoxinele cuprind una dintre grupele majore de micotoxine. Ca și alte câteva micotoxine - deoxinivalenol (DON/vomitoxină), fumonisină, ochratoxină, T-2/HT-2 și zearalenonă - aflatoxinele prezintă riscuri pentru siguranța alimentară umană, precum și pentru hrana pentru animale și pentru animalele de companie. Prevalența și pericolele aflatoxinelor impun fermierilor, morilor, manipulanților de cereale și furnizorilor să rămână bine informați și vigilenți cu privire la testarea aflatoxinelor și gestionarea riscului asociat cu micotoxinele.
TESTE AFLATOXINE
QuickTox pentru fără aflatoxină în boabe de porumb în vrac
Nou! Nu este necesar etanol – extragerea probei pe bază de apă. Detectează: aflatoxină totală Rezultate: 2 minute pentru negativ, 4 minute pentru pozitiv Format: benzi cu membrană cu flux lateral (joje), 50 benzi/kit, sigilate într-un recipient din plastic deshidratat, reînchidebil; kitul include, de asemenea, pungi tampon, 100 de vârfuri de pipetă de unică folosință și fiole de reacție Matrice: boabe de porumb în vrac Clasa de analiți: Micotoxine Interval de cuantificare: calitativ la 20 ppb Reactivi: tampon de extracție EB17 (furnizat); necesită apă distilată, deionizată sau îmbuteliată pentru extracție
TotalTox Aflatoxin
TotalTox este răspunsul complet la toate nevoile dumneavoastră de testare a micotoxinelor; o suită cuprinzătoare de instrumente pentru analiza cerealelor și arhivarea și recuperarea datelor.
Detectează: reziduuri de aflatoxină Rezultate în: 4 minute Clasa de analiți: Micotoxine Format: benzi cu membrană cu flux lateral (joje), 50 benzi/kit, sigilate într-un recipient din plastic deshidratat, reînchidebil; include, de asemenea, tampon de diluție, tampon de extracție biodegradabil și tuburi de reacție.
Grupuri de matrice: Grupa matrice 1: Porumb Grupul de matrice 2: DDGS Matricea Grupa 4: Sorg Matrix Group 5: Faina Masa Grupa matrice 6: Făină de porumb Grupa matrice 7: orez brun Grupa matrice 8: grâu Grupa matrice 9: Porumb de înaltă sensibilitate Grupa matrice 10: Germen de porumb Grupa matrice 12: Făină de gluten de porumb Grupa matrice 13: Hrană pentru gluten de porumb Matrix Group 15: Făină de soia Matrix Group 17: Semințe de bumbac (delintate) Grupa Matrice 18: Orz Matrix Group 21: Secara Matrix Group 22: Ovăz
Gama de cuantificare: Rezultatele cu sistemul QuickScan sunt raportate până la 300 ppb pentru majoritatea matricelor; consultați fișa produsului Reactivi: MG1, MG4, MG5, MG6, MG7, MG8, MG18, MG22: tampon de diluare, pulbere de extracție biodegradabilă (EB17, furnizat) MG2, MG9, MG10, MG12, MG15, MG17, MG21: 50% etanol MG13: 84% acetonitril
FUMONISINELE
Una dintre cele mai comune micotoxine care contaminează porumbul și produsele din porumb la nivel mondial este fumonisina. Fumonisinul este un produs secundar natural al ciupercilor fusarium, care prosperă în sol și pe plante.
Distribuția geografică largă a Fusarium se datorează capacității sale de a supraviețui într-o varietate de clime, temperaturi și niveluri de umiditate. Deși fumonisinul a fost identificat la niveluri scăzute în alte culturi, porumbul este cel mai susceptibil și are cea mai mare nevoie de analiză a fumonizinei.
Fumonisin a fost descoperit în timpul unor studii de cercetare asupra focarelor de cancer esofagian în Africa în anii 1980. Această descoperire este relativ recentă în comparație cu alte micotoxine, cum ar fi aflatoxina, ocratoxina, deoxinivalenol (DON / vomitoxin), T-2/HT-2 și zearalenona (F-2) [link]. Corpul de cunoștințe despre fumonisină este încă mic, iar oamenii de știință continuă să învețe mai multe despre structura și efectele acesteia.
TotalTox™ Comb
TotalTox este răspunsul complet la toate nevoile dumneavoastră de testare a micotoxinelor. Această suită cuprinzătoare de instrumente pentru analiza cerealelor și arhivarea și recuperarea datelor include primul și singurul pachet de micotoxine din industrie.
Detectează: reziduuri de micotoxine Matrice: Porumb Rezultate în: 4 minute Format: benzi de membrană cu flux lateral îmbinate cu un mâner, 24 sau 48 piepteni/kit Interval de cuantificare: Rezultatele cu sistemul QuickScan sunt validate în următoarele intervale de bază: Aflatoxină: 2,7-30 ppb DON/Vomitoxină: 0,1-8 ppm Fumonisin: 0,1-10 ppm Zearalenonă: 50-500 ppb Reactivi: tampon de extracție și tampon de diluție (furnizat)
TotalTox™ Fumonisin
TotalTox este răspunsul complet la toate nevoile dumneavoastră de testare a micotoxinelor; o suită cuprinzătoare de instrumente pentru analiza cerealelor și arhivarea și recuperarea datelor.
Detectează: reziduuri de fumonisină Rezultate în: 4 minute pentru majoritatea matricelor Clasa de analiți: Micotoxine Format: benzi cu membrană cu flux lateral (joje), 50 benzi/kit, sigilate într-un recipient din plastic deshidratat, reînchidebil; include, de asemenea, tampon de diluție și tuburi de reacție Matrice: Porumb*, DDGS, sorg, făină de masă, făină de gluten de porumb Gama de cuantificare: Rezultatele cu sistemul QuickScan sunt validate atât într-un interval de bază, cât și într-un interval extins: Porumb și sorg: Interval de bază: 0,1 până la 10 ppm; Extins: 2 ppm până la 100 ppm DDGS: Interval de bază: 0,2 până la 30 ppm; Extins: 30 ppm până la 100 ppm Făină de porumb: Interval de bază: 0,2 până la 10 ppm Făină Masa: Interval de bază: 0,4 până la 5 ppm Făină de gluten de porumb: Interval de bază 0,4 până la 12 ppm
CE ESTE OCHRATOXINA?
Ochratoxina este o micotoxină produsă în principal de ciupercile Penicillium verrucosum și Aspergillus ochraceus.
Există mai multe tipuri de ochratoxină, dar tipul care se găsește cel mai frecvent în alimente și este cel mai periculos din punct de vedere al toxicității este ochratoxina A. Ochratoxina A infectează o mare varietate de alimente atât crude, cât și procesate. Contaminarea cu ocratoxină a fost găsită în alimente uscate, inclusiv nuci, fasole, fructe și pește. Poate infecta culturile de grâu și orz și a fost găsită și în carnea de pasăre și porc.
Ochratoxina poate avea efecte severe asupra sănătății animale și umane.
Simptomele ocratoxinei includ apatie, diaree și tremor. La animale, este legat de afectarea rinichilor și insuficiență. Porcii sunt deosebit de vulnerabili la ochratoxină și sunt cel mai comun purtător. Este, de asemenea, legat de leziuni ale rinichilor și ficatului la oameni, care pot contracta infecția prin carnea și cerealele contaminate. Ochratoxina este stocată în ficat timp de 35 de zile sau mai mult. La niveluri ridicate, ocratoxina este clasificată drept cancerigen, un agent cauzator de cancer, care duce în cele din urmă la dezvoltarea de tumori la rinichi. La niveluri mai ridicate de contaminare, ochratoxina poate provoca leziuni neuronale, malformații congenitale și leziuni severe ale sistemului imunitar.
Testarea pentru ochratoxină ajută la reducerea riscurilor pentru sănătate asociate cu această toxină. Ochratoxina este deosebit de important de identificat în depozit, deoarece este solubilă în grăsimi. Orice animale care consumă cereale contaminate cu ochratoxină, în special porcii și păsările de curte, vor stoca și acumula toxina în grăsimea lor, care în cele din urmă și-ar putea găsi drum în aprovizionarea cu alimente și furaje dacă nu este detectată.
Penicillium verrucosum și Aspergillus ochraceus au mai multe șanse să contamineze alimentele depozitate decât să infecteze plantele din câmp, ceea ce înseamnă că una dintre cele mai bune modalități de a preveni dezvoltarea unor niveluri ridicate de ochratoxină în alimente este depozitarea adecvată. Probabilitatea de prevenire este crescută prin menținerea nivelului de umiditate scăzut în unitățile de depozitare, fie prin recoltarea alimentelor la un nivel de umiditate sigur, fie prin uscarea imediată la un nivel de umiditate sigur după recoltare. Testarea pentru ochratoxină oferă o asigurare cu privire la lipsa de infecție, indiferent dacă este în depozit sau pe teren.
Cine ar trebui să facă testarea ocratoxinei? Fermierii, fermierii, mori de cereale, manipulatorii de cereale și producătorii de hrană pentru animale ar trebui să testeze ocratoxină. Temperatura poate avea un efect semnificativ asupra ocratoxinei. Temperatura optimă de creștere este între 60-85 de grade Fahrenheit în funcție de nivelul de umiditate. Niveluri mai ridicate sunt de obicei detectate în alimentele crude decât în alimentele procesate. Prăjirea și coacerea pot scădea potența ocratoxinei în unele alimente. Fierberea îi poate reduce și efectul, dar rezultatele variază foarte mult în funcție de aliment. Factorii de risc pentru creșterea ochratoxinei includ: Facilități de depozitare prost întreținute Niveluri ridicate de umiditate
QuickTox pentru QuickScan Ochratoxin
Detectează: ocratoxină A totală Rezultate în: 10 minute Clasa de analiți: Micotoxine Format: benzi cu membrană cu flux lateral (joje), 50 benzi/kit, sigilate într-un recipient din plastic deshidratat, reînchidebil; include, de asemenea, tampon de cereale, tampon de diluare și fiole de reacție Matrice: grâu, porumb Gama de cuantificare: Rezultatele sunt raportate de la 1,5 la 100 ppb cu sistemul QuickScan
Fassisi BoDia
Detectează patru antigene diferite în fecalele bovinelor: Utilizare ușoară la fața locului rezultate disponibile în doar câteva minute Identificarea simultană a patru agenți patogeni infecțioși pentru detectarea infecțiilor unice și mixte: Rotavirus, Coronavirus, E. Coli K99, Cryptosporidia Ușor de manevrat și igienic Toate elementele necesare sunt incluse în kitul de testare A se păstra la 2-30 °C Rotavirus: Sensibilitate 96,43%, Specificitate 95,45% Coronavirus: Sensibilitate 99,99%, Specificitate 99,99% E. Coli K99: Sensibilitate 88,89%, Specificitate 99,99% Crypto: Sensibilitate 99,99%, Specificitate 95,85%
Fassisi BoDia este un test rapid imunocromatografic care verifică simultan fecalele vițeilor pentru patru agenți patogeni ai diareei, astfel încât infecțiile mixte în special să poată fi detectate cu ușurință. În câteva minute, testul oferă o imagine de ansamblu asupra situației actuale a agentului patogen din stoc. Acest lucru permite detectarea precoce a animalelor bolnave și inițierea unei terapii eficiente. Testul rapid Fassisi Bodia nu este doar o metodă fiabilă de identificare a agentului patogen al diareei vițelului. Folosit ca instrument de prognostic și control, testul poate arăta și necesitatea vaccinării preventive a animalelor mame.
TEST INSTRUCTION BODIA
Fassisi Bovine IgG
Testul rapid pentru controlul concentrației de IgG bovine în ser, plasmă și sânge integral la bovine Utilizare ușoară, rezultate disponibile în doar câteva minute Usor de mânuit Distinge între diferitele concentrații de IgG Toate elementele necesare sunt incluse în kitul de testare Depozitare la temperatura camerei LgG bovină: sensibilitate 97,7%, specificitate 92,4%
Fassisi Bovine LgG este o metodă fiabilă pentru a verifica succesul unui transfer pasiv de lgG bovine de la animalul mamă la vițel. Testul face distincție între următoarele concentrații care oferă informații despre succesul transferului: concentrația de lgG din probă este > 10 mg/ml; concentrația de lgG este mare, se poate aștepta un transfer de succes concentrația de lgG din probă este de 5 - 10 mg/ml; concentrația de lgG este moderată (PFPT=eșecul parțial al transferului pasiv), este de așteptat o eșec parțial al transferului imunității pasive concentrația lgG din probă este < 5 mg/ml; concentrația de lgG este prea scăzută (FPT=eșecul transferului pasiv), există un transfer scăzut sau inadecvat al imunității pasive Astfel, concentrația de lgG bovină poate fi determinată direct la fața locului. Dacă este necesar, se pot lua măsuri imediate pentru a asigura animalului o protecție imunologică suficientă și pentru a-l proteja de posibile infecții.
TEST INSTRUCTION BOVINE IGG
Fassisi BoviPreg
Testul de sarcină PAG bovin controlează glicoproteina PAG asociată sarcinii Utilizare ușoară pe site, cu rezultate disponibile în câteva minute Usor de mânuit Poate fi folosit în orice loc fără echipamente speciale și costisitoare Fiabil după a 28-a zi după inseminare Toate elementele necesare sunt incluse în kitul de testare Depozitare la 2 – 30 °C BoviPreg: sensibilitate 96,00%, 87,50%